שאלה:
בשבת אכלתי פירה עם חמאה ולידו דג, ויכול להיות שהשתמשתי בכף החלבית כדי להגיש את הדג. אחרי כמה ימים חיממתי את הדג במחבת בשרית שלא השתמשו בה ב24 השעות האחרונות, וכשאכלתי את הדג היה לו קצת טעם שהזכיר חמאה. מה דין המחבת/ הדג? אשמח למקורות
תשובה:
שלום וברכה
כיון שזה רק ספק אם השתמשת, וגם אם כן ונגע משהו מן הסתם בטל בשישים, אין צורך להכשיר את המחבת, הדג ודאי מותר באכילה. להבא יש להזהר יותר. הטעם שהרגשת נראה לי דמיון, מדובר בכמות חלב מזערית ממש…