להצהיר לביטוח לאומי על מלגת כולל

שאלה:

עקב הקורונה פוטרתי מעבודתי ומגיע לי חצי שנה של דמי אבטלה. אני מנסה השנה להשתלב בכולל שעות מסויימות, ויש מעט מלגה. האם אני חייב להצהיר על כך לביטוח לאומי? אם זה לבסוף לא יסתדר הם לא יחשיבו את זה כ'פיטורין' וכך סתם אצא קרח מכאן ומכאן.

תשובה:

שלום וברכה,

מלגת כולל קטנה, וגם ספק אם תקבל אין חובה להצהיר בביטוח לאומי. כיון שהמלגה לא בטוחה אין זה עבודה קבועה ואין חובה להצהיר מספק ולהפסיד מכל הכיוונים.

בהצלחה רבה.