קבלת שבת מוקדמת – האם שאר בני המקום נגררים אחריהם?

שאלה:

בהמשך לשאלה גבי קב"ש מוקדמת במניין המתקיים בתוך בניין מגורים משותף, האם שאר הדיירים נגררים אחרי המניין הזה וחלה עליהם קב"ש בע"כ כדין ביכ"נ שקיבלו שבת שהוא נגרר אחריהם, ואם רב הדיירים שלא קיבלו שבת יכולים למחות נגדם?
בברכה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שהם לא נגררים אחריהם, גם בבית הכנסת לא נגררים אלא במקום שיש בית כנסת אחד שכולם שייכים בו, ואז כאשר הציבור מקבל שבת כל בני הקהילה היחידים שלא באו נגררים אחריהם. מציאות זו כלל לא מצויה היום במדינת ישראל שיש בכל מקום בתי כנסיות לרוב, וכל אחד מקבל שבת בזמן שנראה לו, ומי שאינו רוצה פשוט מתפלל בבית כנסת אחר. המציאות הזו שייכת רק בקהילות קטנות בחו"ל שיש קהילה יהודית קטנה מגובשת שמתפללת יחד ומנהגיהם משותפים והכל מתנהל כקבוצה אחת.