מוזיקה קלאסית

שאלה:

שלום כבוד הרב האם יש בעיה לנגן יצירות שנכתבו ע״י גוים כגון ״אגם הברבורים ״?

תשובה:

אין כל בעיה, זו יצירה יפה מאוד. הבעיה היא רק בשירה ומוזיקה שמשדרת קלות ראש וחיי חטא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אמנם יש אנשי מעשה שנהגו בעצם סלסול שלא לשמוע אלא שירים שחוברו על ידי יראי שמים ושנוגנו באסיפות רוחניות וסעודות מצווה. כמובן שאין זה איסור הלכתי, ואף היו הרבה מגדולי עולם שהיו שומעים שירים ולחנים של כאלו מאומות העולם.