יחוד עם גוי

שאלה:

יש לי שאלה בדיני יחוד. פתח פתוח לרשות הרבים מועיל להציל מאיסור יחוד באופנים רבים, וראיתי בכמה ספרים שמועיל גם לעניין יחוד עם גוי, אלא שבהערות מוסיפים שרק במקרה שאין חשש אונס ( בלי לפרט מה הוא אותו מקרה שאין חשש). הבנתי בפשטות שדוגמא לכך אם יש ישראל בסמוך שניתן לקרוא לו לעזרה. אבל שאלתי על אישה שבמקצוע מפקחת בניה וחייבת להמצא במקומות שיפוצים עם פועלים ערבים זמן מה לפקח ,כאשר הדלת פתוחה לחדר מדרגות, האם יש כאן בעיה של חשש אונס שלא יועיל פתח פתוח או שמא כיון שהיא בעלת מקצוע ממילא לא ירצו לגעת בה כדי לא להפסיד מקום עבודתם?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר קולא כזו שמחמת רצונו של הגוי בעבודה לא יבוא לאונס.

הנקודה שהזכרת היא באמת נכונה וחשובה וראה כל הפרטים בזה בס' נטעי גבריאל יחוד פרק ו.