עזרה ליהודי חוטא מסכן

שאלה:

שלום,
בן אדם יהודי מבוגר, אזרח ארץ ישראל מסתובב בחו"ל עם גויה (הוא טוען שהיא יהודיה אבל אין לזה שום מסמכים) ומבקש כסף בשביל מקום לינה ואוכל. לפעמים הוא אומר שימות אם לא יאכל. מצד אחד יכול להיות שזה ממש פיקוח נפש, ברם מאידך גיסא כולנו מבינים שנתינת אוכל מסייע לו להישאר בחו"ל ולהמשיך להסתובב עם גויות.
חשוב לציין שיש לו איזושהי מחלה רפואית, אבל הוא לא נראה שוטה גמור, יותר קרוב לפתי (אולי פתי ביותר)?
יאיר כבודו עינינו מה עלינו לעשות איתו ואיך להתייחס אליו.
תודה רבה.

תשובה:

אינני חושב שמעשיו תלויים בנתינת מזון עבורו, הוא ישאר כרצונו בין כך, וגם בארץ עשוי לחטוא בחייבי כרת… אפשר לתת לו אוכל. במקביל גבאי הקהילה צריכים לראות איך ניתן לחלץ אותו מחיי החטא ולנסות לשקם נפש אומללה זו.

בשורות טובות.