האם צריך להטביל סירים שעשויים שיש?

שאלה:

שלום הרב,
רציתי לשאול האם צריך להטביל סירים שעשויים מ-אבן שיש?
כמו הסירים האלו: https://www.tanama.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D/3252-%D7%A1%D7%98-6-%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9D-marble-class

תשובה:

הקישור שנתת הוא לסירי מתכת, אבל על כל פנים כלי אבן או קרמיקה שאינה מצופה זכוכית, אינם חייבים טבילה.

מקורות:

רמב"ם מאכלות אסורות פי"ז הל' ו, וערוך השלחן סי' קכ סעי' כט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הסיר הינו סיר מתכת רק מבחוץ אך מבפנים הוא עשוי מאבן, כתוב שם "משטח פנימי מאבן שיש Class Marble הינו משטח שיש בעל תכונות נון סטיק
    מעולות, אינו מכיל כימיקלים רעילים ומהווה חלק מיציקת הסיר".

    להלן שוב הקישור:

    https://www.tanama.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D/3252-%D7%A1%D7%98-6-%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9D-marble-class

    אם מבפנים הסיר עשוי מאבן-שיש ומבחוץ מתכת זה פטור מטבילה?
    ומה לגבי המכסים של הסירים האלו שעשויים מזכוכית? האם צריך להטביל מכסים של סירים באופן כללי?
    יש לי סירים כאלו בדיוק, בגלל זה אני שואל.
    תודה רבה!

  2. חייב בטבילה, וככל שעיקרו מתכת הטבילה בברכה, ואם עיקרו מהאבן – בלי ברכה. ודאי יש להטביל את המכסים.