לתרומות לחץ כאן

כלי חלבי במדיח בשרי

שאלה:

שלום רב, בטעות במדיח בשרי שמו סיר חלבי לא בן יומו ?היה בו מרק חלבי ששפכו אותו), גם בכלים הבשריים היה אוכל בשרי אבל לא בני יומם, מה דין כל הכלים?

תשובה:

המינוח אינו בן יומו לא מתאים כאן, למעשה היו כאן שיירים בשריים וחלביים ממש והכל יחד נכנס למדיח…

אם המדיח כלים מגיע לדרגת חום גבוהה גם לאחר השטיפה עם חומר הניקוי [דהיינו שמנקה במים חמים ב' פעמים, אחד יחד עם החומר ניקוי, ולאחר מכן עוד פעם עם מים חמים], למנהג הספרדים יש להקל, ולמנהג האשכנזים יש להכשיר את הכלים, ואין להשתמש עם הכלי חרסינה.

אם רק בזמן הניקוי עם החומר ניקוי המים מתחממים יש להקל, בדיעבד, גם למנהג האשכנזים.

אבל זה הכל כמובן בדיעבד ולכתחילה אין להכניס כלים חלביים למדיח הזה.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' צה סעיף ג במחלוקת השו"ע והרמ"א לגבי הדחת כלים יחד, וכתב הרמ"א שהכלים אסורים "ואין להקל", ואולם אם הניחו חומר ניקוי, בשו"ע כתב להקל והש"ך והט"ז והגר"א חלקו עליו, אולם בפ"ת (סק"ה) כתב ליישב דעת השו"ע שהקיל בזה רק בבשר בחלב, וכל שכן בנידון דידן שיתכן שיש להקל ביותר שהרי נחלקו הראשונים אם במקרה כזה נעשה איסור, ובפרט שמסתבר שיש שישים במים כנגד החתיכות שומן ועוף וחלב שבעין.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל