קפה שבטעות בישלו על תנור גז בשרי

שאלה:

שלום, קפה בטעות בישלו (בכלי מתכת מיוחד לבישול קפה) על רשת בשרי שעל תנור גז רגיל. מה הדין של כלי מתכת בו בישלו קפה ומה הדין של קפה עצמו (האם מותר לשים בו חלב) עם נניח שתנור לא היה נקי משיירי בשר והשתמשו בו במשך 24 שעות אחרונות לבישול או טיגון בשר (לא על הרשת עצמו אלא בסיר או מחבת)?
תודה רבה!

תשובה:

אני מניח שגם אם יש משהו על הרשת הוא נשרף ואינו ראוי למאכל, ממילא הפינג'אן הזה נשאר פרווה ואפשר לשתות את המים על חלב, אבל לכתחילה אין לעשות כך להבא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה!
    בדקתי ומצאתי שאריות בשר בכמות לא קטנה שלא נשרפו. אז זה אומר שפינ'גאן וקפה בפנים נהיו בשריים?