הורדת ספרים מאתרי אינטרנט לשיתוף קבצים וכו'

שאלה:

שלום רב !
רציתי לשאול מה דעת תורה לגבי הורדת ספרים שהועלו לאינטרנט / לתוכנה לשיתוף קבצים. האם יש בכך צד גזל? אם אני לא מתכוון בכל מקרה לקנות את הספר?
בנוסף, האם יש הבדל בין ספרי קודש לספרי חול והאם יש הבדל בין סוגי ספרי קודש שונים ובין האתרים השונים. לדוגמא אתר Hebrwbooks שמכיל ספרייה מקוונת גדולה. מצד שני, ספרים שהועלו לאינטרנט בצורה אחרת, כמו גמרות שוטנשטיין ומתיבתא וכד'

תודה רבה ובשורות טובות !

תשובה:

שלום וברכה,

ספרים מHebrwbooks כמדומני שאין שמירת זכויות והם מסכימים שיורידו, כיון שמטרתם לזיכוי הרבים. ואם הדברים נכונים – מותר להוריד מהם.

ספרים שהועלו לאתרים שונים שלא כדין, אסור להשתמש בהם ולהורידם, כדין כל הפרת זכויות יוצרים שאסורה.

בהצלחה.