בגדי זיעה מכובסים

שאלה:

האם מותר ללבוש גופיות ותחתונים מכובסים בתשעת הימים או שמא יש להכינם מראש כמו בחולצות וכדו'

תשובה:

שלום וברכה

בכף החיים סי' תקנא ס"ק צא כתב להחמיר בזה, שגם בגדי זיעה יש להכין קודם ולא ללבוש מכובס, וראה בס' קרא עלי מועד עמ' ל בשם הגר"נ קרליץ שאם לא הכין יניח על הריצפה שלא יהיה נקי כל כך, אמנם דעת הגרש"ז אויערבך שבבגדים אלו לא החמירו, ראה רבבות אפרים ח"א סי' שעג, ושכן דעת הגר"מ פיינשטין, וכן כתב בקובץ מבית לוי חי"ג עמ' כז, לספרדים יש להחמיר יותר וכאמור מפני הוראת הכף החיים, וכך שמעתי בשם הגרב"צ אבא שאול.