לנצל זכאות של נסיעות מקופ"ח

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
אני נזקק לקחת את הילד שלי לטיפולים בביה"ח 3 פעמים בשבוע ברכב שלי קופ"ח מאשרת או דמי נסיעה באוטובוס או לקיחת מונית ותשלום כנגד קבלה וגם זה עד סכום מסויים שבכל מקרה התשלום הוא פחות מהעלות בפועל אני לוקח אותו ברכב מאחר ולצערי מורכב מאוד בדרך אחרת חמצן, מלווה, בחילות הקאות במהלך הנסיעה
השאלה שלי האם אני רשאי לנסוע ברכב שלי ולדווח על נסיעה במונית כנגד הצגת קבלה על נסיעה? ולקבל את התשלום שהינו יותר מדמי האוטובוס
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה זכאי מהקופ"ח בנסיעות – מוניות/אוטבוסים, מותר לך לנצל את הזכאות ולדרוש את הכסף – גם אם בפועל אתה לא נוסע במונית או באוטובוס. כיוון שיש לך זכות לנסיעות, הרי זו זכות כספית שקיבלת מהם, ואתה יכול לדרוש מהם את התשלום גם אם אתה לא נוסע.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בהרחבה בעלון המשפט גיליון מספר 29 מאמר על נושא זה.