תשלום לעורך דין שנפטר באמצע העבודה

שאלה:

הייתי בפגישה אצל עורך דין, הוא היה צריך לעשות בשבילי תהליך מסויים שלוקח זמן, רציתי לשלם לו, הוא אומר כשכל התהליך יסתיים, נגבה תשלום על הכל ביחד, העורך דין נפטר, האם אני חייב לשלם על אותה פגישה לאשתו או לילדיו.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שקיבל עבודה מבעל מלאכה והבעל מלאכה מת, חייב הלקוח לשלם ליורשי הנפטר.

במקרה שלך צריך לוודא שקיבלת מלאכה: אם העו"ד נפטר באמצע העבודה, ועכשיו אתה צריך עו"ד חלופי שיתחיל את כל העבודה מחדש, נמצא שלא נהנת מעבודת העו"ד, ואין עליך חובת תשלומים לעו"ד שנפטר וכן לא ליורשיו. אבל אם העו"ד היטיב לך בפעולתו, והעבודה שלט קידמה אותך, יש לשלם ליורשיו את החלק שהיה מגיע לו על מה שעשה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שי סעיף ב בהגהת הרמ"א שביאר גבי שכר חמור ללכת ומת באמצע הדרך, שאם לא נהנה מעבודתו אינו חייב לשלם לו את שכרו.