עובד שפוטר באמצע התקופה

שאלה:

אם קבלתי עבודה וסגרו איתי שהיא קבועה ולאחר חודש כמעט נתנו את העבודה לאיש אחר ללא סיבה ולא הודיע לי על כך ללא שימוע ללא כל תקלה בעבודה פשוט לקחו ממני ונתנו למקורב אחר מה הדין

תשובה:

שלום וברכה,

אם התקבלת לעבודה על בסיס קבע, ואחרי חודש פיטרו אותך ללא הודעה מראש, אתה זכאי לתשלום של חודש נוסף. ואם שכרו אותך לתקופה מסוימת חייבים לשלם לך שכר עד סוף התקופה. ויש לך לתובע אותם על הפיטורים – אם נעשו שלא כדין.

בהצלחה.

מקורות:

עובד שנשכר לתקופה לא ניתן לפטר אותו בתוך זמן השכירות, ואם מפטר אותו יש לשלם לו תשלום עד סוף התקופה. כמבואר בשו"ע חו"מ ריש סימן שלה.

גם אם לא השכר לתקופה מסוימת יש להודיע שלושים יום לפני הפיטורין, כפי החוק שהתקבל כמנהג הפועלים, ואם לא הודיע לו שלושים יום, חייב המעביד לשלם לו עבור עבור חודש נוסף.