מענק ומשכורת של הבת האם שייך לאבא

שאלה:

האם מענק קורונה או סתם משכורת של ילדה מעל גיל 18 שעובדת שייך להוריה,כשהיא מתגוררת בבית הוריה ואוכלת שם וכדו'?

תשובה:

שלום וברכה,

מענק הרי זו מתנה. ובמתנה לביתו הגדולה שייך לבת – גם היא סמוכה על שולחן אביה.

מחלוקת הפוסקים לגבי מעשי ידיה של ביתו הסמוכה על שולחנו. ומספק לא ניתן להוציא. ולכן אם הכסף נמצא בחשבון בנק שלה לא חייבת לתת לאביה.

בהצלחה.

מקורות:

מתנה שקיבלה ביתו הגדולה הסממוכה על שולחנו – שו"ע חו"מ סימן ער סעיף ב.

מעשיה ידיה של ביתו, הרמ"א כתב שייך לאביה, וכן הסכימו הש"ך והנתיבות שם. אולם הערוך השלחן שם חולק וסובר ששייך לה. ובשבות יעקב ח"א סימן קה הביא שזה מחלוקת הפוסקים.