מלווה שהעביר הלוואה דרך אשראי והלווה לא קיבל את המעות

שאלה:

הלוותי לחברי כסף בצורה שהבאתי לו כרטיס אשראי, ושיוציא מכספומט. והתקשר אלי ששמע שהכספומט מוציא כסף, אבל בפועל לא יצא ונכתב לו שיש תקלה, ואותי הבנק חייב עבור המשיכה. האם הוא מחוייב לשלם לי.
והאם יש הבדל בין אם אני מאמין לו, לשאני לא מאמין לו.

בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

מכיוון שהלווה לא קיבל כסף לידו, כך לפחות הוא טוען ואין לך שום אפשרות להוכיח אחרת. נמצא שבפועל לא הייתה הלוואה, ולכן אינו חייב גם לפרוע את ההלוואה, ולא לשלם עבור ההפסד שהגיע למלווה.

אין הבדל אם אתה מאמין או לא, כיון שהוא טוען ברי שלא קיבל הרי זו טענת ברי שלא התחייבתי ולא ניתן לחייבו לפרוע באופן שהוא טוען ברי, ם אם אתה חושד בו אין בכך הוכחה או טענה שיכולה לחייב אותו על סמך שמיעה בלבד לא ניתן להוציא ממון.

בהצלחה.

מקורות:

המלווה לא העביר מעות ממש לידי הלווה. וכאשר נותן הוראה לבנק לתת לידו של הלווה מעות, חייב הלווה לשלם כדין שלח שליח לתת מעות. ובמקרה הנ"ל השליח שהוא הבנק לא העביר את המעות כפי שטוען הלווה ונמצא שלא לווה מעולם.

על העובדה שהמלווה שחויב בבנק על המשיכה, לא מחייבת את הלווה, כיון שאינו אשם בתקלה של הכספומט. ועל המלווה מוטל לגשת לבנק ולהוכיח להם על הטעות ושיזכו אותו שנית.