הלוואה מהבנק לשכור דירה

שאלה:

מצאתי דירה להשכרה במחיר נמוך מהשוק, ונחוץ ומוכרח לי מאוד לקחת מהבנק הלוואה להובלה ולשכירות של החודש הראשון.
אין ברשותי נכס או הון עצמי
האם מותר לי לקחת הלוואה בריבית עיסקא? (אני מתכנן לפעמים להשכיר את הבית כגון בבין הזמנים אולי זה סוג של עסקא?)

תשובה:

שלום וברכה,

כדי קחת הלוואה בריבית צריך שמטרת ההלוואה תהיה עבור עסק. הפוסקים מקילים שאם יש עסק צדדי – דירה או השקעה צדדית, ניתן לסמוך על כך בהיתר עסקה.

אם אתה רוצה לשכור דירה ויש לך תכנית להשכיר את הדירה לאחרים לשבתות או בין הזמנים, ויהיה לך רווח יותר מהריבית שאתה משלם לבנק, הרי זה נחשב הלוואה לצורך עסק, וניתן להסתמך על כך.

ולכן אתה צריך לתאם עם המשכיר שתוכל להשכיר את הדירה לאחרים.

בהצלחה.