ריבוי תשמיש

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני יודע שהוצאת זרע לבטלה זה דבר חמור מאוד והרמב"ם כותב על זה דברים חמורים כגון – שבאה על האדם זקנה , כל כוחות גופו נחלשים וכו' וכו'.

לכן שאלתי היא , האם במידה ואני מקיים יחסי מין עם אישתי 4-5 פעמיים בשבוע ( כמובן אחרי שהיא טובלת במקווה ואין חשש לנידה )

האם עדיין יבואו עליי כל הרעות האלה , למרות שאני לא מוציא זרע לבטלה .
אבל , אני עדיין מוציא את נוזל הזרע מהגוף שמכיל את כל כוחו ??

במידה וכבוד הרב לא הבין את שאלתי
אני פשוט רוצה לדעת מה ההבדל בין הוצאת זרע לבטלה לבין קיום יחסי אישות תקינים ( הריי בשניהם אתה פולט את נוזל הזרע שזה בעצם כל כוחות הגוף , אז איך זה הגיוני שאם תעשה ככה יבואו אליך X דברים ואם תעשה ככה לא יקרה לך שום דבר )

תודה רבה.

תשובה:

הרמב"ם שהזכרת לא מדבר על זרע לבטלה, אלא על ריבוי מופרז בקיום יחסים, ואכן דבריו אמורים לגבי מי שכל ערב מקיים יחסים עם אשתו. אמנם זה לא איסור אלא הצעה כמו כל כללי הבריאות של הרמב"ם, ואם יש לכם בזה צורך גדול יש להקל. ההנהגה הראויה יותר לאדם עסוק ועובד – פעמיים שלוש בשבוע, כמבואר באבן העזר בסי' עו, אבל כרצונכם.