צורת הפתח

שאלה:

שלום וברכה.
עשיתי צורת הפתח המבדילה בין השירותים והמקלחת לכיור כדי להתיר נטילת ידיים. ישנו מתלה בגדים בצד צה"פ אך לא תחתיה האם בגד שתולה על הוו ונכנס בצה"פ ונמצא מזמן לזמן שם מהווה בעייה ? התעוררתי היות וראיתי את האחראים על העירוב בערב שבת מקפידים שלא יהיו ענפי עצים וכדו' תחת צה"פ.
תודה רבה

תשובה:

ככל שלא מדובר במשהו קבוע המחובר לקרקע זה ודאי לא מבטל את הצורת הפתח שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בהמשך ישיר לשאלה דלעיל אם יש דבר קבוע אך הוא מעבר לצה"פ ,למשל בציור למעלה כשצה"פ מבדילה בין המקלחת לנט"י אם מנסה לעבור בצד אחד של צה"פ נתקל בארון אמבטיה הקבוע? אמנם הארון אינו תחת צה"פ והיא "משוחררת" לגמרי כשלעצמה.

  2. תודה רבה על התשובות .
    אכן עשיתי צה"פ אך בשל היות כל המקום קטן
    יוצא שאכן יש צה"פ בין מקום האסלה והמקלחון לכיור נט"י
    אך בזמן הקינוח לאחר צרכים, העמידה היא בחלקה או אולי ברובה "גולשת" למעבר לצה"פ כך שהקינוח עד כמה שהוא זמני הוא ברשות אחת עם הכיור, האם מעשה הקינוח מגדיר מחדש את המקום כבעייתי לנט"י ?