ברכה על דגני בוקר מסוג "כריות"

שאלה:

שלום רב. ברצוני לשאול מה הברכה הראשונה והאחרונה שמברכים על כריות? מבדיקה ברכיבים ראיתי שהם מכילים 40% קמח שמורכב מקמח חיטה קמח תירס וסובין חיטה.
תודה רבה!!

תשובה:

הברכה היא מזונות, הבעיה היא לגבי ברכה אחרונה, שכיון ששי שם כמות מועטת של דגן מסופקני מאוד אם ניתן להגיע לכזית בכדי אכילת פרס – ארבע דק' – מהדגן עצמו, ובמידה ואכן לא, יש לברך בורא נפשות. ראה סי' רח סעי' ט ובמשנה ברורה שם.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם לא יצטרכו לברך כברכה ראשונה שהכל?
    האם כמות הקמח חיטה עדיין משמעותית לעניין הברכה? (אני מניח שעל הסובין והקמח תירס יברכו שהכל והמזונות זה בגלל הקמח חיטה)