דמי תיווך על שירות נקיון

שאלה:

חבר שלי עובד כמנקה. חברת תיווך מספקת לו עבודה. הוא גם ניקה במקומות אחרים בעבר בלי קשר לחברה. מישהו התקשר לחברה, והציעו לו מחיר. החברה התקשרה לחבר שלי, להציע לו עבודה אצל אותו בן אדם. אחרי שעה, החבר שלי מקבל שיחה מאותו בן אדם (השוכר) שדיבר עם החברה, כנראה כדי לחסוך דמי תיווך. החבר שלי ניקה בשביל אותו בן-אדם בעבר בלי קשר לחברת התיווך. השוכר יודע שחבר שלי עובד עכשיו דרך החברה גם כן.
האם החבר שלי יכול לעבוד בשבילו בלי ללכת דרך החברה? האם משנה אם השוכר ידע מראש שהחבר שלי הוא הוא המנקה שיבחרו לעבודה זאת?
תודה מראש על התשובה.

תשובה:

שלום וברכה,

תלוי למה החברה ניגשה לאותו מנקה – אם המתווך סיפר לחברה על אותו מנקה, ולכן החברה פנו למנקה, חייבים לשלם דמי תיווך, ולא ניתן לעקוף את התיווך. אם מעצמם פנו למנקה ולא בגלל שהמתווך קישרה אותם לתיווך, אין כאן חובת תשלומים, כיון שהקשר בין החברה למנקה הגיעה גם לולי המתווך.

בהצלחה.