מניעת הריון כשיש חשש דכאון אחרי לידה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב, אני ובעלי חוזרים בתשובה , אנחנו מתחזקים ברוך ה' ולכן חשוב לנו לקבל היתר בעניין מניעת הריון.
יש לנו 3 ילדים
בת 11
בת 8 וחצי
ובן 4
בעלי הוא איש צבא שלא מגיע בכל יום הביתה, אני עובדת משרה מלאה ומשקיעה את כל כוחי בילדים ובבית
אני מאוד משקיעה בהם לימודית , נפשית , אוזן קשבת ותודה לאל לאחר כל ההשקעה הרבה אני רואה מהם נחת בחסדי ה'.
הבעיה היא שאת כל זה אני עושה לבד.. ה' עוזר לי
פשוט לאורך כל השנים אני שמה את עצמי בצד ואת כל הכוח שמה על הבית שזה העיקר מבחינתי
העניין הוא הקושי..
בעלי , בגלל שהוא לא בבית והוא עצמו גדל בבית שמאוד היו קשים איתו בילדות , אין לו גישה וסבלנות לילדים
הוא כמובן אוהב אותם ולא מחסיר מהם דבר אך הוא ממש חסר סבלנות ולכן הכל עליי שחלילה לא יהיה מצב שהילדים יפגעו מכל זה..
עם השנים והקושי שהלך והתעצם למדתי המון בנושא של שלום בית וחינוך הילדים ולכן אני מקבלת את ההתנהגות שלו באהבה ומתפללת שכמובן יזכה להיות אבא טוב שעוזר, תומך ומלא סבלנות לילדים.
אני, עם כל הנושא הפכתי עם השנים לאישה מאוד רגישה
בכלל שהכל "עליי" אם אביא עוד ילד פשוט אתמוטט חלילה.
וכמו שכבוד הרב קורא אני מאוד מחוברת לבית, לילדים היקרים וממש טוב לי ככה איתם
הם גדלו וכרגע אני בשליטה רוב הזמן וכמובן שוב הגל בזכות התפילות לה' והאמונה
אך אם חלילה אהיה בהריון לא אצליח ( בהריון האחרון היה לי נורא נורא קשה ואחרי הלידה ממש הייתי לפני התמוטטות בגלל כל המצב)
אגב אחרי הלידה הראשונה שלי סבלתי מדכאון לאחר הלידה שבעקבותיו התחלנו להתחזק ולחזיר בתשובה ותודה לה' יצאתי מהדיכאון אחרי שנה וחודשיים.

בעלי כמובן לא מוכן לשמוע על עוד ילדים
הוא ממש לא אוהב לצערי לגדל ילדים ( כנראה בגלל המשקעים שיש לו מהילדות שלו)
ולכן כבוד הרב אני צריכה היתר

תשובה:

אתם יכולים לקחת מניעה, עוד שנה תתייעצו שוב.

בריאות איתנה וחיים שמחים ומאושרים!