חרב הרי הוא כחלל – איך מותר לכהן לגעת במתכת בזמנינו?

שאלה:

נכון שהיום כולנו טמאים, כהן אסור להטמא למתים ולא ללכת לבית קברות, איך אפשר לתת לכהן להחזיק ברזל?

תשובה:

שלום וברכה

מתכת שנטמאה בטומאת מת, אף שהיא מטמאת את הכהן בטומאת מת כפי הכלל הידוע ש”חרב הרי הוא כחלל” [ראה רמב”ם טומאת מת ה ג], כלומר, דרגת הטומאה של מתכת זו כמו המת עצמו, מכל מקום הכהן אינו מוזהר מלגעת בה, וממילא, כאשר הוא נכנס איתה יחד לאוהל המת הוא אינו מוסיף טומאה על טומאתו ואין בכך איסור [כמובא ברמב”ם אבל ג ד].

מקורות:

ראה כאן שהארכתי בשאלה הנוגעת לנושא זה ומאוד מעשית.