מתי יבוא משיח?

שאלה:

שלום לרבנים.
אומרים שתחיית המתים תיהיה מתי שהמשיח יבוא והמשיח יבוא מתי שכולם ישמרו שבת .
ויש כאלה שאומרים שאנחנו הדור של המשיח
מה זה אומר הדור של המשיח? ואיך כולם ישמרו שבת? יש מלא כופרים זה לא הגיוני
תודה לעונה

תשובה:

שלום וברכה

בנושא של הגאולה יש "בעיתה" ויש "אחישנה", כלומר כשיבוא זמן הגאולה הסופי היא תבוא גם אם לא נהיה ראויים לה. אף אחד לא יודע אם אנחנו בדור של משיח, אבל ההגיון אומר שכיון שסיום האלף השישי מתקרב הרי שכבר אין זמן עוד להמתין… בנוגע למה שהזכרת בענין דור שכולו זכאי או דור שכולו חייב, היתה לי פעם תחושה, שהרעיון הוא כזה, כל זמן שיש לצפות שיחזרו בתשובה, ממתין בורא עולם עם הגאולה עד שיהיו ראויים לכך, אבל כאשר המציאות היא שרק מתרחקים, ויש התבוללות עצומה בחלקים נרחבים בעם ולא ניתן לצפות שכולם יחזרו בתשובה, אין מה להמתין עם הגאולה עוד ובלאו הכי תבוא. ובעזרת ה', אחר שאנחנו רואים סימנים שבורא עולם החזיר אותנו לארץ ישראל, והציבור החרדי והדתי מתעצם וכו', יש לקוות ולצפות שאכן הכל כבר קרוב!