להתפלל כשהתינוק בוכה בברית מילה

שאלה:

שלום,
בעז"ה נזכה לערוך ברית לבני בשבת.
יש אומרים שבשעת שהתינוק בוכה מחמת החיתוך, זו היא שעת
רצון לבקש בקשות.
א – האם יש לכך מקור?
ב – האם בברית בשבת מותר לבקש בקשות אישיות / או על כלל ישראל?
ג- מהי הדרך הטובה ביותר להתכונן להיות סנדק?

הברית בשבת הקרובה אז אודה לכם מאוד אם אקבל תשובה בהקדם
תודה רבה ישר כח.

תשובה:

שלום וברכה

בס' עוללות אפרים סי' תיב הובא שסגולה גדולה היא להתפלל ולבקש בזמן שהתינוק בוכה בברית המילה כיון שבכייתו עולה אז לשמים בלי קליפות. בשבת אין לבקש בקשות פרטיות, רק מי שמאוד במצוקה ומרגיש שעל ידי שיעשה סגולה זו יקל עליו, ונמצא שהתפילה משמחת אותו ולא מצערת…

הסנדק דומה למזבח והברית היא כהקטרת קטורת, יש להטהר [במידת האפשר אם יש מקוה ללא חשש קורונה] להרהר בתשובה, והעיקר לשמוח במצוה הגדולה, יום חג הוא לסנדק הנקרא אף הוא בעל ברית!

רוב נחת ומזל טוב!