חישוב מזלות לעומת אוב וידעוני

שאלה:

במסכת שבת דף עה. משמע שיש מצווה לחשב תקופות ומזלות.
ורציתי לדעת מה ההבדל בין אוב וידעוני שמחשבים עתידות שזה איסור תורה, לזה?
ומה אם תמים תהיה עם ה' אלוקיך?
תודה רבה
ותזכו למצוות

תשובה:

לפי הבנתי מדובר בשני ענינים שונים לגמרי, המזלות זו דרך השפעת הטבע לעולם על ידי בורא עולם, ממילא לא מדובר באיזה סימן או שימוש באיזה כוח רוחני כמו באוב וידעוני, אלא פשוט כפי שהיום יש כלים טכניים לבדוק את תחזית מזג האויר, כך ניתן לבדוק זאת במזלות. זה משהו בטבע העולם! והדבר הזה מגלה את חכמת ישראל וחכמת התורה, לכן מי שיודע לעשות זאת צריך לקדש שם שמים בידיעותיו.