תשלום למעון בזמן קורונה

שאלה:

1. מה ההלכה לגבי תשלום למעון פרטי בבית פרטי בתקופת הקורונה 15/3 – 10/5 ( ימים רגילים וחופשת פסח)?
2. בנוסף הגננת ביקשה את אישור ההורים לקבל את תשלום חודש אפריל בתור הלוואה על חשבון תשלום חודש אוגוסט שאותו לא תגבה, ועכשיו מבקשת אותו, מה הדין?

3. בחודש מאי לא שלחנו את הילד מחשש לבריאותו כאשר הגננת הסכימה איתנו שלא תיקח תשלום עבור חודש מאי( מה 10/5) ועכשיו היא מבקשת תשלום עבור חודש זה?

כיצד עלינו לנהוג?

תשובה:

שלום וברכה,

על התקופה שנאסר לקיים לימודים וגנים, אין חובה על ההורים לשלם. וראוי לשלם שליש מהתשלום.

על חופשת פסח יש לשלם תשלום מלא.

כאשר נפתחו הגנים וחזרו לשגרה, אם רוב ההורים שלחו ללימודים, חייבים ההורים שלא שלחו לשלם. אם הגננת אמרה שהיא לא תגבה עבור התקופה שההורים לא שלחו, יש באמירתה משום מחילה ואינה יכולה לחזור בה. ולכן אין חובה לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.