גננת פרטית שלא משלמת ביטוח לאומי

שאלה:

למה ההורים לילדים בגן פרטי שהגננת לא משלמת ביטוח לאומי צריכים לספוג את הסיכון שהם לקחו ולשלם להם על התקופה של הקורונה או אחריה כשעוד לא חזרתי לעבודה במיוחד שלי יורד כל חודש אחוזים לביטוח לאומי הם מרוויחים רווח מלא…

תשובה:

שלום וברכה,

על התקופה שהכל היה סגור אין חובה להורים לשלם. וראוי לשלם שליש. ומה הבדל אם היא הייתה מצהירה לביטוח לאומי או לא. הדין לא משתנה.

על התקופה שחזרו לעבוד גם אם הייתה נרשמת לביטוח לאומי הגננת לא הייתה מקבלת החזר אחרי שנפתחו הגנים. וההורים חייבים לשלם מעת פתיחת הגן – אם רוב ההורים התחילו לשלוח. ולכן אני לא רואה הבדל אם היה הייתה מצהירה על עבודתה או לא. זה לא משנה את הדין.

בהצלחה.