הרחבה וריבוי דיורים בבית המשותף

שאלה:

שכן מעוניין לבנות מעל תוספת והרחבת בנייה שבניתי השאלה נחלקת לכמה חלקים.
א. אם הוא מעוניין לבנות שני קומות בכמה עליו להשתתף ביסודות וכו', איך נעשה החישוב?
ב. הוא מעוניין לחלק את השטח לשלש דירות בדירה אחת הוא יגור ושני דירות להשכרה, השאלה היא מכיון שנכון להיום אנחנו רק שני שכנים ואם הוא יבנה עוד שני יחידות דיור אצטרך לגור עם שלשה שכנים בעיני זה מוריד באיכות הדיור האם אוכל לעכב בידו שיוכל לבנות כמה שירצה אבל שלא להרבות על שכנים?
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שבא להרחיב מעל הרחבה קיימת, עליו להשתתף בחצי מההוצאות של היסודות ועמודים. וחצי שיציקת התקרה שתשמש עבורו לרצפה. אם בונה שתי קומות, הרי זה שימוש כפול, ועליו לשלם שני שליש מהיסודות והעמודים.

לפי הלכה לא מקפידים בריבוי דיורים לחדר מדרגות, ולכן מותר לדייר לחלק את דירתו לשניים ולהביא דייר נוסף לבניין. אולם בבניין שיש בו מספר מועט של דיירים, ואם יוסיף עוד דיירים תהיה ירידת ערך לדירות הקיימות, יכולים הדיירים לעכב שלא להוסיף דיירים לבית המשותף, כדי שלא להפחית את ערך הדירות.

בהצלחה.

מקורות:

בנושא של ריבוי דיורים לבית המשותף – ראה מה שכתבתי בעלון המשפט גיליון מספר 49. עמוד 6.