התכתבות במוצאי שבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב
במוצאי שבת חבר חילוני כתב לי משהו בהודעה בטלאפון.
עניתי לו והתכתבנו קצת. אחרי כמה הודעות שלחתי לו שכדאי לומר במוצ"ש "ברוך המבדיל בין קודש לחול" והוא כתב לי שהוא לא הבין אז הסברתי לו והמשכנו להתכתב. כנראה שהוא לא אמר אע"פ שהוא מאמין.
מותר להמשיך להתכתב איתו? בכללי, מותר במוצ"ש לגרום ליהודי שלא אומר הבדלה ואתה חוננתנו לעשות פעולה? ואם לא, עד מתי אסור?
תודה רבה ושבוע טוב

תשובה:

מותר לומר ליהודי שאינו שומר שבת לעשות מלאכה (ביום חול כמובן) למרות שלא עשה הבדלה. (שו"ת שבט הקהתי ח"א סי' קלג).