הכנה – הלבשת הילדים לקראת סוף השבת

שאלה:

שלום לרבנים האם לקראת צאת שבת מותר להחליף לילדים בגדים כדי שיקומו מוכנים למחרת או יש בזה עובדים דחול? 2 האם ביבי סיטר צריך ללוות בסוף כדין אורח? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. כיון שהרעיון הוא להשכיב אותם עכשיו לישון, המטרה אינה הבוקר למחרת, אתה בוחר בגדים אלו בגלל שיש לך בזה ענין למחר, אבל פשיטת בגדי השבת ולבישת בגדים אלו, היא לצורך השינה עכשיו ומותר [המלצה למרות שלא התבקשתי, לא כל כך נוח לילד לישון עם בגדי היום, הם נוקשים קצת ולא נעימים והוא קם איתם מזיע, יותר נוח לישון עם פיג'מה קלילה ובבוקר ללבוש בגדים נקיים ורעננים]. אם לא משכיבים אותם עכשיו, אלא מלבישים אותם כדי שבמוצאי שבת יהיה יותר קל, זה כבר נראה כהכנה משבת לחול.

1. למה לא…