מולד הלבנה לפי שעון חורף או קיץ?

שאלה:

האם חישוב זמן מולד הלבנה מושפע מהשינוי בין שעון קיץ לשעון חורף? וכיצד החישוב אם כן?

תשובה:

חישוב המולד לא קשור לשעון קיץ או חורף, אבל כאשר אתה מכריז עליו יש לדעת על מה מדובר, בהרבה לוחות נתבות שעות זמניות, כלומר כלל לא לפי השעון שלנו ואין קשר לקיץ וחורף, ויש לוחות שכתוב בהן שעות לפי השעות שלנו, ובזה יש להניח שקיימת התחשבות כזו, יש לעיין בתחילת הלוח מה כתבו בענין זה, כיצד הם כותבים את זמני המולדות. בלוח א"י של הרב טיקוצינסקי למשל כותבים גם לפי שעון ארץ ישראל הערבי וזה ודאי לא קשור לשעון קיץ, וגם לפי השעון הרגיל, אבל גם זה בלי להתחשב בשעון קיץ, כלומר מי שמכריז לפי לוח זה יוסיף שעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על תשובתכם הזריזה ועל כך תבורכו,
    אמנם ראיתי כמה לוחות שבהם נכתב שזמן המולד בתאריך מסויים הוא 03.23 לפנות בוקר, ואילו בלוח אחר נכתב באותו תאריך שהמולד הוא 04.23 לפנות בוקר, וכשפניתי למערכת הלוח של ה 03.23 ושאלתי הם ענו שכנראה השיטה השניה התייחסה לפי שעון קיץ, אבל אין זה נכון להתייחס לזה. הלוח השני לא ענו לי עדיין כך שנשארתי עם התמיהה עדיין, ולכן אציתי לשמוע מכם האם יכולה להיות עוד סיבה לשינוי הגדול הזה שהוא הפרש שעה שלימה?
    תודה רבה על האתר הנפלא יישר כחכם