הדלקת נרות בזמן כניסת שבת בירושלים

שאלה:

שמעתי שהגרב"צ אבא שאול אמר שיש בעיה להדליק נרות בזמן הדלקת נרות של ירושלים, כיון שלפי ר"ת זה עדיין קודם פלג המנחה וזה ספק ברכה לבטלה. ובאמת לפי מי שמחמיר תמיד כמו ר"ת לפחות בדאורייתא א"כ ספק ברכה לבטלה זה הרי יש צד שזה דאורייתא. וא"כ מדוע לא לא לחוש לזה וקצת לאחר את ההדלקה, והרי מהיות טוב אל תיקרי רע [ואפשר תמיד בנקל לאחר קצת ההדלקה]

תשובה:

לא הבנתי, הרי פלג רבינו תם הוא בערך 3 דקות לפני השקיעה… וכי יעלה על הדעת שחלילה חלילה כוונתו היתה להמתין כך?! ח"ו.

שבת שלום.