השתמשות בכסף של אחר

שאלה:

קניתי מראובן 4 המינים בסיטונאות למכירה,חלק מהסחורה תיווכתי לארגון מסויים בעבור אחוז רווח מסויים,עם התחייבות של ראובן להביא להם קבלה,נכון להיום ראובן לא הביא קבלה ולא לחוץ על התשלום על אף שהזכרתי לו מס' פעמים.האם אני יכול להוציא קבלה לאותו ארגון ולקחת את הכסף עד שראובן יביא קבלה כנגד?

תשובה:

שלום וברכה,

להוציא קבלה עבור ראובן אתה יכול. אבל להשתמש בכסף של ראובן אתה לא יכול כיון שהוא לא הפקיד בידך את כספו. אם אתה מודיע לראובן שהכסף שלו הגיע לידך ואתה מחזיק בכסף עד שיביא קבלה, מותר לך להשתמש בכסף כדין כסף פיקדון. אבל לקחת את הכסף שלא בידיעתו – אסור.

בהצלחה.