תשלום שכירות משרד בימי הקורונה

שאלה:

שכרתי משרד לפני כשנה וכתוצאה מהחלטת הממשלה לא יכולתי להפעיל אותי כחודשיים בתקופת הקורונה. האם אני צריך לשלם את שכר הדירה של המשרד?

תשובה:

שלום וברכה,

על תקופת הקורונה שלא היה ניתן להפעיל בתי מסחר, אין חובת תשלומים. (אם המשרד מכיל ציוד משרדי של השוכר, יצטרך השוכר לשלם תשלום עבור אחסנת הציוד – מחיר מזערי ביחס לחנות). ואם שילם השוכר מראש, יכול המשכיר להחזיק עד חצי מסכום השכירות, ואת היתרה מחצי מתשלום השכירות צריך להחזיר לשוכר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.