תענית עש"ק חוקת בארץ ובחו"ל

שאלה:

רציתי לברר האם זה הולך כל מקום לפי מה שהוא? שנה זו תש"פ בא"י זה יחול ביום ד' תמוז ובחו"ל שזה גם רוב העולם זה יחול בי"א תמוז עש"ק חוקת בלק הרי שבא"י המתענים התענו שבוע לפני חו"ל?

תשובה:

לכאורה נכון, בכל מקום זה יקבע לפי זמן הקריאה שם, הרעיון בתענית זו שהיא אינה נקבעת בתאריך מסויים אלא בערב שבת חוקת, משום שהבינו שזה רמוז בפרשה – זאת חוקת התורה – דא גזירת אורייתא… כידוע בספרים, ראה באר היטב סי' תק"פ. תענית זו אינה חובה.