שבת חתן בחג סוכות – שינה בסוכה

שאלה:

שלום רב,
שבת חתן המתקיימת בשבת וחג סוכות המתקיימת במלון. כיצד ינהגו האורחים בזמן הארוחות ולגבי השינה (במידה ואין אפשרות להקים סוכה)?

תשובה:

אין היתר לאכול ולישון מחוץ לסוכה, זה פשוט וברור, ומי שאין לו סוכה ראויה במלון לקיום המצוה, לא יבוא לשם! יש לעורר את בעלי השמחה שלא לקיים את השבת הזו בשום אופן במקום בו אנשים עלולים להגרר חלילה לאכילה או שינה חוץ לסוכה.

בהצלחה רבה ומזל טוב.