לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בדיקת קורונה ביום שישי

שאלה:

אדם בריא נדרש לוודא שאינו חולה בקורונה (כדי להיכנס לישיבה) האם מותר לו להיבדק ביום שישי או שהדבר אסור כי יכשיל את המעבדה שיטפלו בזה בשבת ?

תשובה:

אם כל הסיבה היא כדי להכנס לישיבה ולא שיש חשש מסויים שאולי הוא באמת חולה, ידחה את הבדיקה לאחר השבת. אדם שיש לו תסימינים חלילה וכדומה חייב לבדוק מיד.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם החשש הוא משום לפני עיור, הרי עובד המעבדה בכל מקרה אינו יודע שאין לו תסמינים, וחייב לבדוק משום פיקוח נפש, ואינו עובר עברה אלא מקיים מצווה.

  2. יש שאלה גדולה אם מותר או צריך למנוע עשיית מלאכה מיותר כאשר לעושה המלאכה זה מותר. נניח ילד נעלם בשבת ומחללים שבת על חיפושו והוא נמצא, יש להודיע לכולם תוך חילול שבת כדי למנוע המשך חילול שבת? ראה נדון זה בהרחבה בחלק הבירורים שבסוף ספק ארחות שבת .