עירוב תבשילין

שאלה:

שלום
הבנתי שאדם שעושה כל בישוליו לפני החג יכול בכל זאת לברך על עירוב תבשילין וזה בתנאי שישים למשל ביצים בתוך החמין ביום שישי לשבת. אני רק רוצה להבין את הציור באופן פרקטי, אדם יקח ביצים רכות וישים אותם לתוך סיר החמין לפני כניסת שבת ואת הסיר ישים על הפלטה ויטמין אותו כבכל ערב שבת רגיל? ואז תהליך הבישול של הביצים מתחיל? הבנתי נכון?
תודה

תשובה:

הכוונה לביצים שכלל אינן מבושלות… יש עצה יותר פשוטה, להוסיף מים למיחם לצורך שתיית קפה בשבת [כמובן במידה ואכן צריך עוד מים].