חלום על אבא שנפטר לפני שבוע וחצי

שאלה:

שלום לרבנים,
אבי נפטר ביום ראשון שעבר מייסורים קשים ,הוא היה הבן אדם הכי טוב שהכרתי בחיי.
אני ואחי חלמנו עליו חלום,
אני חלמתי אתמול שאני עושה מבחן ואני מאחרת לבעלי שמחכה לי ואני מצלצלת אליו ואבא שלי עונה לי ואומר לי שחם לו ואין לו כח לנשום ואני אומרת לו שאני כבר באה והתנתקה השיחה. (חשוב לציין שהוא היה חולה בסרטן ריאות ותמיד היה קשה לו לנשום) ואחי חלם לפני כמה ימים הוא מתקשר לאבא ואבא אומר לו שהוא לבד ואז מתנתק השיחה.
מה זה אומר ? מעניין ששנינו חלמנו שאנחנו מדברים בטלפון איתו

תשובה:

מה שאמר שקשה לו לנשום זה חלום מהרהוריך ביום, הוא הרי סבל מאוד, אבל זה ששניכם חולמים עליו יוצר תחושה שהוא אכן זקוק לכם שתוסיפו זכויות לעילוי נשמתו, לבדוק אם מקפידים לומר קדיש בכל תפילות היום, אם לומדים משניות, אם עשו איזה חיזוק למצוה עבורו.

בשורות טובות.