כמה שאלות לקראת שבועות

שאלה:

בס"ד
שבוע טוב וחודש מבורך
1.הבנתי שבערב יום טוב של שבועות (יום חמישי ) יש לערוך עירוב. אפשר לקחת חתיכת בשר וחלה להצמיד ביחד ולברך ? ולאכול את העירוב בסעודה שלישית של שבת ?
2. האם אין כל אזכור לצאת החג בגלל כניסת השבת ?
3. יש מנהג שאין גוזרים ציפורניים ביום חמישי. אך השבוע כשהחג נכנס בחמישי יש לגזור ציפורניים כמו ביום שישי לכבוד שבת קודש ?
4. האם בימות הקיץ , כשנורא חם וקשה להתרחץ בחמין בערב שבת , יש להקל ולרחוץ בפושרים ועדיין נחשבת רחיצת מצווה לכבוד שבת ?
5. ברחיצה ביום חמישי לכבוד החג ולכבוד שבת , צריך לכוון שהרחיצה גם לכבוד שבת כי אי אפשר להתרחץ ביום שישי בגלל יום טוב ?

תשובה:

שלום וברכה

1. בהחלט, אבל אם את לא מבשלת בחג לצורך שבת והכל מוכן לפני החג, עושים את העירוב בלי ברכה, רק עם הנוסח של בהדין עירובא, ראי כאן הרבה תשובות בענין זה.

2. נכון. מיד כשנכנס שבת אסור במלאכות המותרות ביום טוב וכל דיני השבת חלים.

3. נכון מאוד.

4. אפשר בהחלט.

5. נכון בהחלט.

בהצלחה