חזן ירא שמים שאשתו אינה לבושה בצניעות

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א
בחור ירא שמים בעל תשובה למדן בקי כמעט בכל פסקי מרן הרב עובדיה זצ"ל.
אשתו הולכת בלי כיסוי ראש עם חולצות בלי שרוולים ועם מכנסיים, לא מוכנה להשים כיסוי ראש וללכת בצניעות יש להם טלויזיה בבית והיא לא מוכנה להוציא את המכשיר הטמא מהבית (הוא לא צופה בטלויזיה).
האם הוא רשאי להיות שליח ציבור במניין של עמי ארצות שרוב המתפללים במניין במצב דומה עם אישה שהולכת ללא כיסוי ראש ובחוסר צניעות ועם טלויזיות בבית וחלקם גם רואים טלויזיה בעצמם ובכל זאת עולים לתיבה.
הוא לא מסכים בשום אופן לעלות בגלל מצבו והוא בוודאי עדיף על כולם גם מבחינת בקיאות בהלכה וגם מבחינת ידיעת והכרת המנהגים והדקדוק, קולו ערב ומרוצה לקהל ועושה הכל לשם שמים.
תודה.

תשובה:

בודאי הוא רשאי וצריך לעלות חזן, וכי מה הוא אשם?! אם הוא היה תומך בהנהגתה זו, ניחא, אבל אני מבין ממך שהוא מיצר על כך והיה מוכן לעשות הכל כדילשנות את זה, אבל זה לא בידו, והוא נאחז בכל כוחו בתורה הק' כדי להשאר במעלתו הרוחנית, בודאי הוא ראוי להיות חזן, ובורא עולם ירחם על ביתו ויזכה שיערה ה' ממים רוח טהרה עליהם שיזרקו את כל הדברים הטמאים וינהגו בצניעות ובקדושה כדת ישראל.

ברכה והצלחה.