הסחת דעת בברכות

שאלה:

האם הסחת הדעת הוא כשהחלטתי שלא לאכול או לשתות עוד, או גם כששכחתי מהכוס שעל השולחן.
עיקר השאלה היא בשתיית מים תוך כדי לימוד או קריאת ספר, שאין דעתי על השתיה שלפני אלא בספר, ונזכרים מידי פעם שיש כוס חצי מלאה, או אם הכוס ריקה – שיש כד מים על השולחן ושותים לגימה מידי פעם. והאם יש שיעור זמן שהוא ודאי הפסקה שמצריכה ברכה נוספת

תשובה:

אדם שרגיל לשתות תוך כדי הלימוד כל הזמם, זה מונח לו בראש ואין היסח הדעת, אדם שאינו רגיל ושתה וסיים ופתאום הוא רואה שיש כד ורוצה עוד, זה היסח הדעת, אגב אנחנו לא ממליצים לעשות כך, ראה כאן בהרחבה.