נזיקין

שאלה:

שלום, הורי קנו לאחותי מאוורר אני נכנסתי לחדרה והדלת שלה שבורה אז הנחתי אותה על המשקוף אחי הקטן ניסה להכנס והפיל את הדלת ואני החזרתי אותה למקומה ולאחר כדקה אחותי הקטנה הפילה שוב את הדלת והפעם על המאוורר והוא נשבר.
חשוב לצין שהדלת היתה שבורה מאותו יום והילדים שהם פחות מגיל 7 והם לא צפו שהדלת שבורה ולכן סביר להניח שפתחו את הדלת בצורה שתיפול.
וכן שבאותו יום אחותי שהמאוורר שלה הניחה את הדלת באותה צורה לאחר שנהרס המאוורר אמרה שהפסיקה לנהוג כך מכיוון שהבינה שזה עלול לפגוע במאוורר. וכן אני לא העליתי במחשבתי שעלול לקרות דבר כזה במיוחד לאחר שבפעם הראשונה לא ארע דבר.
האם אני צריכה לשלם את הנזק?

תשובה:

שלום וברכה,

אם את לא שברת את המאוורר אלא אחים קטנים שפתחו את הדלת ושברו את המאוורר. ולכן אין עלייך חובת תשלומי נזקים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1