שיעור הציצית לילד קטן

שאלה:

שלום וברכה,
ידוע שיש שיעור של טלית קטן כדי לברך עליה. המינימום כתב המשנ"ב 3/4 בכל צד על אמה רוחב. לגר"ח נאה בערך 76 ס"מ אורך על 48 ס"מ רוחב.
לחזו"א 88 ס"מ על 58 ס"מ.
האם נכון לתת לילד קטן שיעור של טלית קטן פחות משיעור זה? הרי אינו מקיים מצוות ציצית? ויש עוד שמברכים על הציצית הנ"ל. לכאורה ברכה לבטלה היא?
מהי דעת כבוד הרבנים?
לענ"ד ודאי שאין לברך על טלית קטנה כזו. אבל אי אפשר לשים לו טלית בשיעור גדול שגם עלול להיטנף בשירותים ובמהלך היום. אלא ישימו לו טלית בגודל שלו עד מתחת לחזה אבל בלי ברכה.
בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה

בס' פסקי תשובות סי' יז אות ב דן בשאלה שלך בארוכה, ומסקנתו על פי מקורות רבים לחלק את גיל הקטן לשלושה: מגיל שלוש עד גיל שש לא חשוב הגודל בכלל, החינוך לברכות הוא גם באופן שאינו מחוייב לברך כדי שיע את הברכות, ראה שם מקורותיו מדברי הגרש"ז אויערבך והגר"ש וואזנר זצ"ל, מגיל שש עד תשע שיש דיון אם הגיע לחינוך ציצית יעשה בשיעור הכי קטן שמצינו בפוסקים – חצי אמה לכל צד ובשיעור הקטן שזה 24 ס"מ, ומגיל תשע לכל הפחות שלושת רבעי אמה בשיעור הקטן שזה 36 ס"מ לכל צד. מחמת אריכות הדברים לא העתקתי את המקורות השונים, ראה שם.