בדיקת תפילון מהודרות

שאלה:

שלום לעניין תפילין מהודרות שקניתי לפני בערך 3 שנים הרב אמר לי שקניתי ממנו בזמנו ,אין צורך לבדוק רק אם נופל. של יד נפלה לי מכסא מרחק קטן לא מגבוה. אך לא קיבלה מכה חזקה ממש הספקתי להרים מהר מאוד.האם יש צורך בבדיקה?

תשובה:

נפילה אם היא גורמת נזק הוא חיצוני, אם אתה רואה שהן שלמות ולא נפגם הריבוע אין סיבה לבדיקה. בדיקה של הפרשיות צריך רק במידה וזה היה זמן משמעותי בשמש או בא במגע עם לחות, שזה יכול לפגוע בדיו ולמחוק אותיות.