שכן שבונה בניה מסוכנת

שאלה:

אם השכן קיבל היתר בניה לפני 11 שנה ועכשיו הוא רוצה לבנות
השכנים שמתחתיו -קומת כניסה ,לא מסכימים כי גילו שמבחינת בטיחותית והנדסאית אסור להם -הבאנו את כל המסמכים הרלוונטיים שאסור להם
וגם בעירייה נאמר שאין להם תוקף לבניה
ואנחנו לא רוצים שיבנו על שטח החצר שלנו אחרי שנתנו להם פעמים כבר לבנות על שטח החצר שלנו !!
מה הדין והלכה והאם יש דבר כזה שאפשר להגיד שאנחנו לא מסכמים??
תודה רבה אשמח לתשובה בהקדם
שבת שלום

תשובה:

שלום וברכה,

אם הבנייה של השכן אינה בטיחותית ומסוכנת, אסור להם לבנות. ולכן ניתן להתנגד על הבנייה שלהם. אין זכות לשכן לסכן את דיירי הבניין.

בהצלחה.