כל אמתא בריבוע אמתא ותרי חומשי באלכסונה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני לא מבין את החישוב של שהע"צ סימן תרלד אות ד' כיצד הוא מגיע שאורך אלכסון המרובע הוא 9 טפחים ו 4/5 ?
תודה רבה וישר כוח

תשובה:

החשבון של המשנה ברורה בנוי על דברי הגמרא בסוכה ח א שכל אמה בריבוע היא אמה ושתי חמישיות באלכסונה, כדי לחשב את דבריו באופן פשוט, נמדוד כל טפח בנפרד, אלכסון של כל טפח מוסיף שתי חמישיות טפח, ממילא בשבעה טפחים יש לנו 14 חמישיות, שהם שני טפחים וארבע חמישיות, בדיוק חשבונו המדוקדק של בעל המשנה ברורה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    מחילה אך עדיין לא הבנתי איך מגיעים ל 9 טפחים?
    האם מתוך שנכנסים 2 טפחים נוספים ב14/5 ואז נשארים 4/5 אז בעצם מוסיפים שני טפחים אלה ל7 טפחים?