חלום חוזר

שאלה:

שלום ,
לפני בערך 10 שנים לצערי הרב אחי הגדול נפטר והייתי בת 12 בתור ילדה חלמתי חלום מוזר על דיר ועל חיות והפירוש היה שהולך לקרות משהו רע לאדם קרוב אלי ולאחר חודש אחי התאבד חשוב לציין שלא ידעתי דבר ממה שעבר עליו .
לפני 3 שנים לצערי הרב אבי נפטר מתאונת דרכים הוא היה הכל בשבילי ומהדיכאון הגוף שלי פיתח מחלה שפוגעת בגוף ואין לזה תרופה או טיפול, אני בטוחה שאם הוא היה פה היה לוקח אותי לסוף העולם למצוא מרפא.
בחצי שנה האחרונה אני חולמת כל לילה את אותו חלום שמרגיש מציאות כאילו אני נמצאת במציאות אחרת שכל לילה אני ממשיכה את החיים שם מחדש, אני חוזרת תמיד לאותו בית מלון לאותו חדר לפעמים בעיר ענקית זה תמיד עם הבן זוג שלי עם משפחה לפעמים חברות ותמיד אני נמצאת ליד ים גדול או בבריכה או שאני מצלמת נופים מרהיבים של ים ותוך כדי קורים לי דברים פעם נמצאת בים גדול ושוחה פעם מישהו רצח אז ברחתי פעם היו משטרות ומלשינים פעם אחת חלמתי שחטפו אותי או שאנשים רוצים לעשות לי משהו רע , ועוד המון סיטואציות לפעמים טובות לפעמים לא, אך תמיד יש מים ליידי הבן זוג שלי ואבא שלי
חלמתי שאני נמצאת בים ענק ואני פשוט שוחה בעולם ופתאום מקבלת הודעה בטלפון מאחי הגדול כאילו החיים המשיכו והוא לא מת! והוא שלח הודעה ארוכה שאמא מחפשת אותי ודואגים לי וזהו התעוררתי
על אבא שלי אני חולמת כמעט כל לילה שהוא חי אפילו באחד מהחלומות כבר אמרתי לו איך זה שאתה פה אמר לי שהוא בכלל לא מת וקיבלתי את זה באדישות ורגיל ולמרות שכל בוקר אני מתעוררת בהתרגשות מטורפת וחרטה שלא ניסיתי לדבר איתו על דברים חשובים! לבקש מחילה או סתם להנות מהנוכחות שלו אבל כל הזמן בחלום הוא מחייך הוא אדיש מחבק אותי מעשן איתי הוא הולך איתי בחלום לכל מקום כאילו כלום לא קרה. ופעמיים חלמתי שיש לי ולבן זוג שלי תינוק שעכשיו נולד ואני לא זוכרת את הלידה אבל יודעת שזה שלי ובחלום הוא כל כך מתוק קטן חייכן ממש אמיתי! כל החלומות שלי מרגישים מציאות !!ובמציאות כיום יש המון אנשים שלא רוצים שנהיה ביחד ומצליחים להשפיע עליו ולהמציא עלי שקרים בגלל שנאת חינם ובאמת שמה שיש בינינו זה מיוחד! בחיים לא הרגשתי ככה באמת מוכנה לגור איתו בחולי ובעוני רק בשביל אהבה! וזה משפיע עלי מודה רק בגלל הנוכחות שלו שמרגיעה אותי הצלחתי להרים את עצמי מהאובדן .
מאז שהם נפטרו אני משתדלת רק להתחזק שמירת שבת צניעות לשון הרע ומשתדלת לעשות מצוות אני מודה מאז שאבי נפטר זה ערער אותי לגבי כל דבר בחיי שום דבר לא מסתדר לי
חצי שנה אחרי שהוא נפטר מצאתי את הבן זוג שלי והוא נתן לי תקווה
ואני באמת רוצה להאמין שיהיה טוב כנגד כל העולם החלומות האלה משגעים אותי אני כבר תקופה מנסה להבין אבל אני כבר מרגישה שמשתגעת
ניסיתי להיות מתומצתת ולדחוס פה את רוב מה שרלוונטי לדעתי, מקווה שהייתי מובנת תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

האמת, אני לא מאמין גדול בחלומות… אני רואה בחלומות שלך שני דברים מאוד משמעותיים: 1. השינה שלך כנראה קלה מאוד ולכן את זוכרת את החלומות, כל אדם חולם כל לילה כמה מחזורים של חלומות, אלא שבדרך כלל לא זוכרים אותם, חלום זוכרים רק כאשר מתעוררים ממנו, כדאי לבדוק אם אין משהו שגורם אצלך להפרעות שינה, דום נשימה או משהו דומה, מאוד כדאי לישון טוב, זה בריא לנפש. [אפשר להתייעץ עם רופא ויש כל מיני רפואות לזה, יש מעבדת שינה שבודקת למה יש בה הפרעות]

  1. החלומות שלך מאוד סוערים, לדעתי זה קשור להמון צפייה באינטרנט וסרטים וחבל כי זה משחית את הנפש, חסר לך רוגע, והריגוש הזה של המסך וכל מה שקורה בו, גורם לאי שקט נפשי, כדאי להמנע מאוד. זה גם מאוד קשה להיות בכאלו חלומות, עדיך לנסות חיים יותר רגועים ושלווים.

שיהיו תמיד בשורות טובות וכל הברכות והדבר הכי חשוב להמשיך להתחזק במצוות כי זה הדבר הכי נכון והכי אמיתי וחשוב שיש לנו, וזו תכלית החיים