נכנס לי כסף בטעות לחשבון בנק

שאלה:

יש לי סכום יותר גדול בחשבון הבנק וזה טעות של הבנק לא שמישהו העביר לי
האם יש לי חיוב לדווח על זה?

תשובה:

שלום וברכה,

בנקים בארץ ישראל או בנקים בחו"ל שהם בבעלות יהודיים, חייבים להודיע לבנק על הטעות, והרי זה מתנה בטעות שאיננה מתנה וחייב להשיב. ואם הבנק בבעלות גוי, הרי זה טעות גוי שמותרת ואין חובה להשיב.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תשובה לא נכונה מחילה מכבוד תורתו אבל יש בזה בעיה . הבנק מגלה טעויות כאלה ובכל הכסף פונה לבנק של המקבל ובמקרה של הגוי יגרום חילול השם ואפילו שהטעות מותרת עדיין צריך להשיב שלא יהיה חילול השם

  2. אם הבנק מגלה את הטעות ומוציא את הכסף מהחשבון של המקבל, אין כך חילול השם אם המקבל לא הודיע מעצמו כיון שיוכל לומר שלא שם לב או שחשב שנתנו לו את הכסף ממקום מסוים, ולא חשב שזה טעות.